Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

torsdag, oktober 19, 2006

Protestrop från BAUHAUS

Arlöv
Aktionsgruppen BAUHAUS (Befria Arlöv Undan Hotet Av Underjordiska Spår) samlar in namn för att förhindra Malmöförortens anläggande av en tunnelbanestation mindre än 100 meter från Arlövs citykärna.
- Vi vill inte ha detta här, säger Vilgot Owähl som är talesman för protestaktionen.
Bauhaus anser att förorten har gått bakom ryggen på kommunen genom att inte ha förvarnat om det redan påbörjade arbetet med tunnelsystemet och ser utmarkeringen av den aktuella stationen som ett föraktfullt underdogbeteende.

-Jag förstår inte varför man skall gräva ned sig, då det finns så mycket grannt att titta på under en resa med kollektiva trafikmedel. Vi i BAUHAUS tror att det är det kända STHLMskomplexet som fått fart på förorten, säger Vilgot.

Uttrycket STLHLMskomplex sägs ha myntats av friskytten Snipsna Psnut år 1662 strax innan han avrättades p.g.a. sina svenskfientliga gärningar på gränsen mellan Småland och Skåne.
Vad Snipsna syftade på tvistas det fortfarande om, men många historiker tror att STHLM är en förelaga för den fiktiva staden Jante som beskrevs i en av den danske författaren Sandemoses romaner i mitten av 1900talet.


Med namninsamlingen hoppas också BAUHAUS på att skapa en opinion mot den busskyrkogård som, också den, placerats alldeles intill Arlövs citykärna. De menar att det räcker med miljögifterna som dumpas i Segeå.
-Det får vara någon måtta på skit som förorterna skyfflar över på oss centralortsbor, menar Vilgot Owähl.
Inom en månad tror aktionsgruppen att de fått in erforderliga 75 namnunderskrifter för att kunna resa frågan i kommunfullmäktige. Gruppen har stora förhoppningar på Betapartiet i detta ärende.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Aktionsgruppen "Hålfritt Och Raksträcka När Bofasta Arlövsbor Cyklar Hem"(HORNBACH) stödjer er kamp mot metron. Lycka till, våra namn står till ert förfogande.

/Ove Ophasa

21 oktober, 2006 15:35

 
Anonymous Anonym said...

"Rör Inte Mitt Intresse" (RIMI) hakar inte alls på.

23 oktober, 2006 13:49

 
Anonymous Anonym said...

Cyklande OOrdnigsPoliser (COOP) Tycker att deras logga är för lik gamla Sovjets CCCP, men är emot.

24 oktober, 2006 15:39

 
Anonymous Anonym said...

ICA (Irritative Curmudgeonly Anarcists) låter från sitt lokalkontor i London meddela att de gärna kommer och välter busstravar tillsammans med sina medvetna vänner i Ourlove.

24 oktober, 2006 23:33

 
Anonymous Anonym said...

FÖP skall ha det i åtanke.

26 oktober, 2006 01:43

 

Skicka en kommentar

<< Home