Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

torsdag, september 21, 2006

Missförstånd bakom skulpturmiss

Konstföreningen i Arlöv har efter utredning om den felplacerade skulpturen ”raka rör” konstaterat att misstaget kan härledas till bristande kommunikation. När transporten med skulpturen och de av arbetsförmedlingen anvisade grävarbetarna frågade efter vägen till rondellen vid Kal P Dalgatan hörde damen de frågade det som rondellen vid Dalbyvägen, och visade dem dit.

Föreningen tycker dock att nuvarande plats passar mycket fint för konstverket och att det nu skulle bli alltför kostsamt att flytta densamma. Därför föreslår man att kontakt tages med konstnären Sammy för att ge honom uppdraget att iordningställa en annan skulptur med Kal P Dal-anknytning vid rätt rondell. Vidare vill man att titeln till skulpturen som nu går under namnet ”raka rör” ändras till något som har anknytning till den nuvarande platsen Vid Jakob Pers väg och Dalbyvägen.

Kommunen har lovat att skyndsammast behandla ärendet och återkomma med formellt beslut till föreningen. Redan nu anser dock tillträdande ordföranden i fullmäktige Dolly Kollberg (fd miss Burlöv) att föreningen bör ta kontakt med konstnären för att genast sätta igång arbetet. Detta eftersom beslutet i arbetsutskottet mer är att anse som en formsak.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

jag tycker att det liknar hon Doris Brunskjort i Burlövs Väl. PÅ bilden där.
mvh Hampus

25 september, 2006 20:53

 

Skicka en kommentar

<< Home