Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

söndag, september 17, 2006

Nu summeras karnevalåret.


Nu är vi inne på sluttampen av denna karneval som präglats av en del intressanta utspel. Kamratbloggen har roat sig med att betygsätta Karnevalsmaskeringarna. Karneval och maskerad hör ju som kanske bekant, nära ihop.

Den mest fantasifulla maskeringen har vi valt att premiera Moderata samlingspartiet för. Greppet att marknadsföra sig som det nya arbetarpartiet är mycket komisk och totalt överraskande. Att verkligen våga tro på att denna maskering skulle lura några väljare i fållan är både fräckt och innovativt.

Vänsterpartiet har ju tidigare nästan prenumererat på titeln tidigare då de på ett raffinerat sätt dolt sina kommunistiska sympatier genom att helt sonika maskera bort K.et i partinamnet. Detta gjort enligt gammalt Sovjetryskt maner genom att låtsas om att O-misshagligheter aldrig funnits.

Denna gång har de dock fått stryka på foten då illusionen under den nya partiledaren inte har lyckats till fullo. Kristdemokraterna som velat få väljarna att tro att man kan ha roligt och ändå vara kristdemokrat har till och med lyckats klämma sig före vänsterpartiet.

Folkpartiets grepp med att klä Partiledaren i röd näsa och dela ut moralkakor samtidigt som de tjuvkikar på sossarna, Sverigedemokraternas försök att verka vettiga, Göran Persson och socialdemokraternas vilja att verka trevliga och inte maktfullkomliga, Centerns ambitioner att vara ett val för storstadsmänniskor och Miljöpartiets försäkran om att de har ett realistiskt partiprogram har denna gång tyvärr inte räckt till i konkurrensen.