Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

torsdag, september 07, 2006

Skylthysteri i Arlöv


Arlöv är det i särklass mest tättskyltade samhället i norra Europa. Mätningar som nyligen gjorts av informationsministeriet i Bryssel visar att Arlöv har en trafikskylt placerad med i genomsnitt fem meters mellanrum.

Beror detta på att Arlövsbon skulle vara mindre uppmärksam än andra, eller är Arlöv så svårt att läsa av utan skyltar?

Kamratbloggen ringer upp Anna Schyllt på gatunämnden, ansvarig för skyltningen i Arlöv som förklarar. - Det är en ganska komplicerad historia som faktisk hänger ihop med att vi också toppar kommunstatistiken över dömda brottslingar.

- Arlöv har då mer eller mindre tvingats att ingå ett avtal med den skylttillverkning som sker på landets fängelser. Vi köper skyltar i proportion till hur många dömda brottslingar som placeras på fängelsernas verkstäder.

Detta, fortsätter Anna, skapar ju naturligtvis en hel del huvudbry för oss på gatunämnden. Men sedan vi knutit kontakt med Gittan från ett känt möbelvaruhus så har det gått lättare. Hon har hjälpt oss med många ideer på påbud och tilläggsskyltar.

- Men nu börjar ideerna och platsen ta slut så vi funderar i vår tur på att antingen smygskylta i grannkommunerna eller tillverka älgvarningsskyltar för turisterna att plocka ner.

1 Comments:

Blogger enroger said...

Arlöv, skall det vara.

12 september, 2006 21:08

 

Skicka en kommentar

<< Home