Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

lördag, oktober 21, 2006

Hopp om livet!


Forskarteam från länderna Island, Norge och Japan har tillsammans kommit på en lösning för att dämpa växthuseffektens verkningar. De kallar sin upptäckt för en omvänd Arkimedes.

De har funnit att om man i samma omfattning som världshaven förväntas att stiga, drar upp så mycket valar att förändringen av vattenståndet blir konstant, så motverkas effekten av växthusgaserna.

– Om man drar upp en död valkropp ur havet så sjunker vattnet med motsvarande volym säger Ingvald Jonason från Reykjavik.

Internationella valfångstkommissionen IWC säger i en kommentar till de nya upptäckterna att men inte bör koncentrera all uppmärksamhet till valar. De menar att uppdragandet av uttjänta ryska ubåtar, andra stora fiskar och utlysandet av badförbud i Florida kan ge lika stor effekt.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Vad dessa forskare inte vågat(?) presentera, är var slutförvaringen skall ske. I hemlighet planerar de att sänka ned valkadaver och ubåtar i berggrunden där Kiruna nu ligger. Att det är därför staden skall flyttas, har de inte alls tydliggjort.
/Hans Omvet

23 oktober, 2006 13:59

 

Skicka en kommentar

<< Home