Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

tisdag, oktober 23, 2007

Välkommen till Arlöv



Kamratbloggen har studerat Arlövs adresskarta lite närmare inför nästa års Arlövsfestival.


Vad kommer besökarna att mötas av då de kommer till Arlöv?


Adresskartan framför den nerlagda bensinmacken och bredvid det gamla Länkarnas hus är bland det första som möter en då man rullar in tillArlöv från Malmöhållet.


Vi känner ju alla till Kamratbloggens logga till höger på skylten, men vad är det för symbol till vänster? Kamratbloggen har skärskådat denna underliga Arlövssymbol och försökt hitta hemligheterna bakom dess utseende.

Vid en första anblick kan man ju tro att den skulle föreställa den gamla vindmöllan belägen utmed motorvägen. Men nu kan Kamratbloggens reporter avslöja att så inte är fallet. Vid en förstoring så klarnar bilden av en pepparkaks-samuraj-zombie-robot-gubbe med playboy-kaninöron.

Kamratbloggen har förgäves sökt kommunens representanter för att få dem att svara på varför de har valt denna symbol till Arlöv.

Vi har talat med symbolforskare Stig Ikon som tidigare har stött på denna symbol och menar att den härstammar från en hemlig frimurarloge. -Arlöv verkar vara dess högkvarter och har så varit sedan urminnes tider. -Det är omöjligt att få reda på mer än så, jag har ägnat mer än trettio års forskning kring detta men inte kommit längre än så här.

Kamratbloggen kommer att fortsätta sina undersökningar i nästa nummer.