Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

måndag, oktober 23, 2006

Musikchock i nya biblioteket


Arlövs nya fina bibliotek intogs på måndagskvällen av fem långhåriga pojkar iklädda blåjeans och gymnastikskor. Det var nog många av de vuxna som kommit för att lyssna på sina barnbarns ensemblespel som satte pappersbitar i öronen då rockorkestern satte igång.

Det var nog första gången liknande "tongångar" har hörts på en kommunal kulturinrättning och frågorna som då naturligt följer är, kommer detta att var en del av framtidens kultur? Kommer ungdomskulturen att få en etablerad plattform att visa upp sig på?

Vi låter frågan gå vidare till Nyavslöjade kulturchefen Inga Skrupler-Killjo. - Vi inom nämnden tycker inte att denna typen av arrangemang är till nytta för näringslivet i kommunen. Detta kommer säkert inte att upprepas då företaget "Books for dummies" tar över entrepenaden över biblioteket nästa månad.

Hur som helst får väl denna enda konsert betraktas som ett lyckat framträdande i alla fall om man skall döma efter hur omsvärmade orkestermedlemmarna blev efter framträdandet. Kamratbloggens fotograf lyckades efter att ha kommit åt ett såkallat "bäckstejtpass" av biblioteksföreståndaren smita in och ta en del intressanta bilder.

Enligt obekräftade uppgifter sågs också en känd fotbollsspelare från förorten Malmö med hemadress i Italien vimlande tillsammans med bandet. Ryket gör också gällande att personen i fråga skulle ha viftat med en dammvippa hela kvällen och sagt att han var en vippgäst.

Nästa spelning för rockorkestern med det ovanliga namnet "Joel räknar in" kommer att bli under november månad i metropolen Södra Sandby.

Då kamratbloggens reporter förundrad penetrerade bänkgrannen om det i sanning minst sagt underliga orkesternamnet svarade han att han ej heller visste men tyckte att de borde heta något vanligare, typ Joels orkester eller bara SvenJoels.

Kamratbloggens utsända gick tillbaka till redaktionen och kände att vi hade varit med om någonting speciellt ikväll. Kanske hade vi sett födelsen på en alldeles egen kulturyttring för ungdomarna i Arlöv.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

vippen känner jag igen ju. han är en j-vel på tuggummi./ Conny Åsså

26 oktober, 2006 01:39

 

Skicka en kommentar

<< Home