Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

söndag, augusti 20, 2006

Leksaks succe


Den nya succe-byggleksaken Lebanon-wars har på kort tid sålt slut i affärerna på Köpcentret i Arlöv. Konceptet med att inkludera sprängämnen i paketet visade sig vara ett vinnande recept. Barnen kan efter att ha byggt upp staden aptera laddningarna för att sedan spränga allt i luften. Därefter blir de förstås tvungna att handla nytt, men efter vart tredje paket de köper får de en stämpel vilket efter att ha samlat tio berättigar dem till en extra kraftig sprängladdning att fästa runt midjan.

Det är framför allt de här lite större sprängladdningarna som vållat de boende i Arlöv en del problem men nattsömnen. Skolkontoret har också uttryckt sin oro över den nya trenden med självmordbombningar i klassrummen. – Innan var det flykten till friskolorna som var det stora bekymret då vi skulle planera, nu kan det plötsligt vara en hel klass som försvinner på grund av den här nya leken, säger barn och ungdomsnämndens ordförande Ingela Synisck. – Det är naturligtvis bra att barnen engagerar sig i leken och den har ett stort pedagogiskt värde.

Naturvetenskapliga ämnena har ju under en tid varit på tillbakagång men i och med Lebanon-wars kan vi se en tydlig uppgång, framför allt för kemiämnet. Men, fortsätter Ingela, vi skulle ändå vilja skapa en frizon i klassrummet. Skolkuratorn Angela Bliding bekräftar lekens betydelse för barnens utveckling.

Jag tycker att detta företag på ett ovanligt bra sätt har sett och förstått barnens behov. Man skall inte heller glömma att det finns barn som kan behöva bearbeta upplevelser de har med sig från andra länder, då är leken ett utmärkt redskap. - Det är även ett sätt för de infödda barnen att blicka in bakom tidningsrubrikerna och som en kontrast till de främlingsfientliga uttryck som de ofta serveras med rostemackan innan skoldagen börjar.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Kamratbloggen!

Tack för många bra inlägg. Men nu blir jag blir besviken på dig Bloggrogger: Jag är så jävla trött på alla insinuationer att lesbiska skulle vara mer våldsbenägna än andra. Så är det inte – det är bara en myt. Om det inte var för Fi de jävla retstickorna så skulle det knappt vara nåt krig alls.

/Fredlig utan att vara flat

22 augusti, 2006 08:36

 
Anonymous Anonym said...

"Bakom varje framgångsrik, man står en kvinna": Innebär det att det är de heterosexuella kvinnorna som är våldsamma?

09 september, 2006 16:46

 

Skicka en kommentar

<< Home