Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

fredag, augusti 18, 2006

ILVA THOMCOM TALAR UT

"Med sina personporträtt på sin hemsida sprider Folkpartiet skrämmande signaler om vilken framtid de vill skapa för landet. Jag blir rädd på allvar!"
Det är filmstjärnan och politiska vilden i Arlövs kommunalfullmäktige, Ilva Thomcom, som i ett öppet brev på DMs debattsida fått Folkpartiets företrädare i Arlöv att kalla Ilva "Den Oförskräcklige men Farliga". De menar att hon på så sätt spär på den segregation FP själva blivit anklagade för att företräda.

Kamratbloggen har besökt henne för en kort men innehållsrik pratstund. Samtalet återges här ord för ord.
KB: Vad är det egentligen som är så farligt med Folkpartiets valaffischer.
IT: Har du inte sett hur de olika partimedlemmarna signalerar med sina fingrar?
KB: Kan du uttrycka dig mer konkret?
IT: Ta bilden på partiledaren som ett exempel: Ena handen håller en pistol som retuscherats bort. Den andra handen sedan...Vem tror du han tillfredsställer under tiden han stirrar stint på dig som betraktare?
KB: Kan det inte vara en övertolkning från din sida?
IT: Om du sedan tar en närmare titt på bilderna av Jan Björklund och Cecilia Malmström förstår du nog mer.
KB: Kan du förklara vad Du ser?
IT: Båda visar med sina högerhänder fram fyra fingrar. Det står för den nordiska stormakt FP i hemlighet vill skapa, bestående av Sverige, Norge, Finland och Danmark. Att Cecilia med sin vänstra hand signalerar med pek- och långfinger säger till den invigde "Planen Gäller".
KB: Det finns de som hävdar att du är ute på riktigt djupt vatten med dina - som de uttrycker det - anklagelser. Vad säger du om det?
IT: Sedan är det Marit Paulsens tre fingrar. Hon visar att hon tror att Ku Klux Klan äntligen är på gång att etablera sig i landet. Jag blir så rädd inför framtiden att jag inte vill lämna byggnaden. Det känns som att alla....

Här avbröts samtalet av den vitklädde "vännen" som kom och hämtade Ilva. Det var dags för lunch och en uppfriskande promenad.

Vi har förgäves sökt Arlövs folkpartistiska representanter. De övriga partier i Arlövs kommunfullmäktige har inget att säga i frågan.

Bilderna Ilva pratar om finns att se på http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/SimplePage____4890.aspx