Sanningar i halv- och helfabrikat

framtiden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

torsdag, augusti 17, 2006

Vad gömmer du i dina kunskapsluckor?


Folkpartiets offensiva satsning på skolfrågor inför valet har väckt starka reaktioner hos Arlövs Beta-partis styrelse. -Hur kan man vara så jäkla korkad att man föreslår införandet av betyg från sjätte klass utan överhuvudtaget fatta att betygen i sig inte är ett läroverktyg, säger Bengt Kebabsson en av sprakfålarna i Beta-partiet.

-Det enda eleverna lär sig av betygen är att dölja sina brister för "lärarna", de som både skall lära ut och bedöma. Man måste problematisera betygssystemet innan man förslår en utvidgning av det. Betyg i sig är inte något illa, tvärtom tycker Bengt. -Betyg kan vara ett alldeles utomordentligt verktyg för att utvärdera kvaliten på undervisningen, men då kan ju inte den som utför också vara samma som utvärderar.

Beta-partiet föreslår här istället att det skall finnas externa examinatorer som sätter betygen, på så sätt får man både rättvisa betyg och en kvalitetsundersökning av undervisningen. -Ungefär som då man tar körkort, fortsätter Bengt entusiastiskt.

-Folkpartiet ägnar sig åt smaklös populistisk propaganda och har inga lösningar på problemen i skolan eftersom man inte ser på djupet, avslutar Bengt och skyndar vidare för att inte missa Danne Stråhed som uppträder på Granbacken ikväll.

/ valreporter Ahab Kptnskovitj